piatok 6. novembra 2015

Bábovka s čučoriedkami.

Mám pre vás dve dobré správy. Už len 48krát sa vyspíme a sú tu Vianoce!!!Tento rok sa na ne mimoriadne teším, ale vôbec netuším prečo. 

A tá druhá správa je, že je tu víkend!!! Na ten sa stačí vyspať už len jeden raz, resp. po dnešnom odchode z práce ho môžeme privítať.

A viete ako najlepšie osláviť víkend? No predsa poriadnou buchtou. Takou, čo sa mimoriadne hodí k víkendovej káve alebo čaji. A presne taký typ buchty je bábovka. Ja som vykutrala z mrazničky ešte pár čučoriedok, ktoré jej dodali krásnu bodku na chuti. A samozrejme kombinácia čučoriedky s citrónom je dokonalá. Tak poďme na ňu...



pripravte si:
350g hladkej múky
1/2 balíčku prášku do pečiva
troška soli
250g mäkkého masla
180g hnedého cukru
4 celé vajíčka
250g kyslej smotany
125g čučoriedok
strúhaná kôra z polovice citrónu
100g práškového cukru
šťava z jedného citróna

V samostatnej miske si zmiešajte múku, prášok do pečiva a trochu soli.
V robote nechajte vyšľahať maslo s cukrom do peny. Pridávajte po jednom vajci. Na striedačku pridávajte múčnu zmes s kyslou smotanou.




Do takto pripravenej zmesi pridajte čučoriedky. Cesto riadne premiešajte. Následne cesto vylejte do vymastenej bábovkovej formy. Pri 160 stupňoch nechajte bábovku piecť 50 minút až hodinu podľa výkonu vašej rúry.




Bábovku nechajte vychladnúť a medzitým si pripravte polevu.
Cukor si vymiešajte s citrónovou šťavou lyžicou tak, aby ste v nej nemali žiadne hrudky. Takto pripravenú polevu môžete aplikovať na vychladnutú bábovku.



A už len vyložiť nohy a oddychovať...

Toto všetko a ešte viac nájdete na:
Pintereste 
Instagrame (blog.foodependence)
google+ 





Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára