nedeľa 10. januára 2016

Pečené bravčové s karfiolom.

Tento výtvor som spáchala minulý týždeň, keď bol prvý deň nového roku. Mala som chuť na niečo trošku iné, vyprážané rezne neprichádzali do úvahy, tlačili sme už takto pripravného kapra celý týždeň. Našla som si preto túto chuťovku, ktorá si vyžadovala minimum úsilia, o to väčšia dobrota z toho celého bola...


pripravte si:
bravčové rezne
karfiol
tvrdý syr typu ementál
sladká smotana
zemiaky
soľ, korenie, olivový olej

Karfiol si dajte uvariť do vriacej osolenej vody na cca 5 minút. Nemusí byť úplne uvarený, budete ho ešte dopekať v rúre.

Zemiaky si umyte, ošúpte a pokrájajte na plátky. Poukladajte si ich na dno vymastenej zapekacej misky, polejte olejom, osoľte, okoreňte a nechajte piecť pri 190 stupňoch cca 15 minút.


Na predpečené zemiaky si uložte bravčové rezne. Osoľte a okoreňte. Pridajte pokrájaný predvarený karfiol, posypte strúhaným syrom a zalejte sladkou smotanou. Pri 180 stupňoch nechajte piecť cca 40 minút, resp. kým sa smotana riadne nezapečie so syrom.






So žiadnou prílohou navyše sa trápiť nemusíte, zemiaky ste si už upiekli spolu s mäsom. Takže už len stačí pripraviť si kyslé uhorky, čalamádu alebo oboje a spokojne obedovať. Dobrú chuť!

Toto všetko a ešte viac nájdete na:
Pintereste 
Instagrame (blog.foodependence)
google+ 



Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára