nedeľa 14. februára 2016

Karfiolová pizza.

No, už len ten názov je diskutabilný, pretože viacerí na Facebooku sme sa spolu zhodli, že to s pizzou veľa spoločného nemalo :-D

Ale keďže som sa rozhodla, že pre vás pripravím zhrnutie knihy Sladký život bez cukru, chcela som vám k tomu pridať aj nejaký ten recept, ktorý sa v knihe spomína. Knihu spolu s ostatnými pokusmi a videom vám pripravím do samostatného postu.

Čo ale dodať k tomuto receptu? Ako odľahčenú verziu zapekaného karfiolu určite áno, ale ako cesto na pizzu určite nie. V každom prípade recept odporúčam, ak máte doma nazvyš karfiol a neviete čo s ním...


pripravte si:
1 menší karfiol
1 celé vajíčko
tvrdý syr, cca 70 g
soľ, korenie
obľúbené obloženie na pizzu- u mňa Philadelphia, schwarzwaldská šunka, čerstvé rajčiny, mozzarella a cuketa

Karfiol si rozoberte na ružičky a dajte na 10 minút variť do vriacej osolenej vody. Vyberte a nechajte vychladnúť.


Takto uvarený karfiol si preložte do food procesoru a nadrobno nechajte rozmixovať. Presypte do misky, pridajte celé rozmiešané vajíčko, strúhaný syr, soľ, korenie a riadne premiešajte.





Hotové cesto rozložte na plech vystlaný papierom na pečenie a pri 180 stupňoch nechajte predpiecť 30 minút.



Takto pripravený základ na pizzu vytiahnite z rúry, doplňte o obľúbenú plnku a nechajte dopiecť.



Ak si želáte dostať na mail informáciu o novom videu alebo príspevku na blog, napíšte mi sem dole do komentára svoju emailovú adresu, rada sa vám vždy ozvem s novým príspevkom.

Toto všetko a ešte viac nájdete na:
Pintereste 
Instagrame (blog.foodependence)
google+ 
 

3 komentáre:

  1. Já už bych tu náplň pekla rovnou na tom + máš to takové suché, chtělo by to potřít kvalitním kečupem nebo okořeněným protlakem. :-)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. nie nie, suche to nieje vobec, je tam philadelphia a ked k tomu pusti rajcina s cuketou stavu, tak to nema chyby. toto je nasa najblubenejsia plnka na pizzu. kecup tam nikdy nedavam.

      Odstrániť
  2. Pizza vyzerá výborne :-). Určite musí byť veľmi dobrá. Ja som raz skúšala piecť pizzu a nebola vôbec dobrá. Bolo to veľké sklamanie a to pizzu milujeme, takže si ju ďalej objednávame z našej obľúbenej reštaurácie z https://www.foodora.sk/city/bratislava . Proste nechávam pečenie pizze na tých, ktorí to vedia :-) .

    OdpovedaťOdstrániť