pondelok 14. marca 2016

Cuketový nákyp.

Ako ste víkendovali? My sme trošku pooslavovali, oddychovali, a nič nerobili. Niekedy je to aj celkom fajn. O pár týždňov asi aj tak nebudem vedieť, kam skôr skočiť, tak si to ešte užívam.

Dnes tu mám pre vás tento recept, ako inšpirácia na ľahšiu večeru alebo ak pečiete plnku na Veľkú Noc. Veľmi sa mi tento receptík pozdáva, už len preto, že je variabilnejší a viete si doň vyskladať v podstate suroviny, ktoré máte alebo doma po ruke, alebo na ktoré máte v danom momente chuť.
Takže, ak neviete, čo dnes na večeru, nech sa páči, ponúkam inšpiráciu...


Určite ste si všimli, že je spustený v obehu nový ročník ankety Bloger roka 2015. Môj blog je tak isto nominovaný, takže ak sa rozhodnete venovať mi hlas, budem len rada a vopred ďakujem. Hlasovať môžete na tomto linku. Ale teraz už poďme pripravovať toto parádne jedlo...

pripravte si:
jednu menšiu cuketu, pokrájanú nadrobno
cca 1/2 nožičky klobásky, pokrájanej nadrobno
cca 50g tvrdého syra typu ementál, nastrúhaného
cca 30g parmezánu, nastrúhaného
2 polievkové lyžice krémového syru typu Philadelphia
3 celé vajíčka
1/2 jarnej cibuľky, pokrájanej nadrobno
3 čajové lyžičky hladkej múky
soľ, korenie, olivový olej

Na panvici si nechajte rozohriať olej, nechajte opiecť cibuľku a pridajte klobásku. Spolu cca 3 minúty opekajte.

Medzitým si pokrájajte cuketu, preložte do misky a pridajte opečenú klobásku s cibuľkou.

Do základu pridajte ementál, parmezán, krémový syr, soľ a korenie a spolu premiešajte.

V druhej miske si vidličkou rozšľahajte vajíčka a pridajte hladkú múku. Všetko spolu riadne premiešajte a pridajte k cuketovo-klobáskovo-syrovému základu. Riadne premiešavajte, kým sa vám suroviny nespoja.


Takto pripravené redšie cestíčko vylejte buď do jednej vymastene zapekacej formy alebo do vymastených tartletkových foriem, ako v mojom prípade. Z vyššie uvedených surovín mi cestíčko vyšlo na 5 formičiek.

Takto pripravený nákyp dajte piecť na 25-30 minút pri 170 stupňoch do zlatohneda.

Hotový nákyp môžete ihneď podávať.
My sme si z neho urobili dve varianty- ešte za tepla na obed so špenátovým šalátom a potom na druhý deň zastudena do žemle. Oba spôsoby vrelo odporúčam.

A máte hotovo. Dobrú chuť želám!

Ak si želáte dostať na mail informáciu o novom videu alebo príspevku na blog, napíšte mi sem dole do komentára svoju emailovú adresu, rada sa vám vždy ozvem s novým príspevkom.

Toto všetko a ešte viac nájdete na:
Pintereste 
Instagrame (blog.foodependence)
google+ 



1 komentár: