pondelok 29. augusta 2016

Mäsové špízy. Posledné dozvuky leta.

Ako si užívate voľné dni? My sme sa rozhodli včera pre výlet. Bývame v Devínskej, tak sme chceli využiť možnosť prejsť pešo na rakúsku stranu a poobzerať sa tam. Vybrali sme si Schlosshof. Keď sme tam poobede ufučaní, spotení konečne dorazili, zistili sme, že vstupné na osobu je 13€. No a samozrejme, my pri sebe asi 10€ dokopy. Tak sme sa otočili a ufučaní a spotení sme odkráčali naspäť k nám a zaparkovali v prvom bufete na kofolu. Ak ste niekto boli pozrieť vo vnútri, dajte vedieť, či to stojí za to. Budem rada za každý feedback.

Dnes tu mám pre vás tento špízovací postup, nič zložité, na špízy vlastne ani nič komplikované nepatrí. Len striedať a napichovať samé dobroty. Ako na tento recept, čítajte ďalej...

pripravte si:
bravčová panenka, kuracie prsia
biely jogurt, omáčka Hellmann´s whisky coctail sauce, soľ, korenie
cuketa, rajčiny, zemiaky, olivový olej, mletá červená paprika

Deň pred samotnou tepelnou úpravou si mäso pokrájajte na menšie kúsky, dajte do misky, pridajte omáčku, biely jogurt, soľ a korenie, riadne premiešajte a nechajte na noc marinovať.



Na druhý deň, hodinu pred tepelnou úpravou, mäso vyberte z chladničky. Napichujte na ihly alebo špajle namočené vo vode. Striedajte mäso a zeleninu, u mňa to bola kombinácia panenka, kura, cuketa a cherry rajčiny. Môžete pridať ešte napríklad papriku, cibuľu, slaninu, pre čistých mäsožrútov ešte napríklad aj klobásku.

Na plech vystlaný alobalom rozložte pokrájané zemiaky, osoľte, okoreňte, pridajte mletú červenú papriku, olivový olej a dajte piecť do rúry.

Na grilovacej panvici nechajte rozohriať olej a postupne pridajte mäsové špízy. Ak budete používať aj drevené špajle, pre istotu obaľte trčiace konce alobalom, aby ste z opekaného mäsa nemali flambované.

Keď je mäso ogrilované z každej strany, vložte špízy na pekáč k predpečeným zemiakom a nechajte mäso dotiahnuť v rúre na cca 10 minút spolu so zemiakmi.
Ak vám ostala zelenina, ktorá sa už na špízy nezmestila, kľudne ju pridajte na plech, spolu so zemiakmi sa prepečie a môžete spolu podávať.


Môžete podávať na "rodinný" spôsob- keďže máte všetko krásne pripravené na jednom plechu, dajte ho doprostred stola a každý nech si berie, koľko zvládne.

Ak si želáte dostať na mail informáciu o novom videu alebo príspevku na blog, napíšte mi sem dole do komentára svoju emailovú adresu, rada sa vám vždy ozvem s novým príspevkom.

Toto všetko a ešte viac nájdete na:
Instagrame (blog.foodependence)
google+ 




Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára