utorok 6. septembra 2016

Morčacie na citrónoch s dokonalou prílohou.

Ako trávite posledné dni? Tí, ktorí máte detičky, tak ste si určite s nimi užili včerajčí veľký deň. My sme s Aničkou na prechádzke postretali veľa malých prváčikov. Nemali chyby, krásne nahodení, kvetinky v ruke, tašky na chrbtoch väčšie ako oni sami, kopa nádeje v očiach, vysmiati ako malé lečo...Nech si to len užívajú, prídu dni, kedy bude škola všeličo, len nie nič pozitívne. Hovorila som si, že my na toto máme ešte kopu času, ale viete čo? Ono to za chvíľu príde .
Takto pred dovma rokmi zo mňa bola nevesta a dnes? Mama na plný úväzok, ktorá rieši mrkvové kašičky...

No, ale dosť bolo sentimentu. Dnes tu mám pre vás tento jednoduchý, ale ako vždy parádny recept z kuchyne môjho milovaného Zdenečka. Takže ak máte chuť na morku a k tomu trošku inú prílohu ako klasika zemiaky/ryža, čítajte ďalej...

pripravte si:
rezne z morčacích pŕs
citrón, 100ml hydinového vývaru, 100ml bieleho vína
hydinový vývar, soľ, korenie, olivový olej
cuketa, šampióny, mladá cibuľka, maslo

Na panvici si nechajte rozohriať olivový olej, pridajte cibuľku, chvíľu nechajte osmažiť, pridajte pokrájané šampióny a cca 5 minút nechajte opekať.


Pridajte pokrájanú cuketu, cca 2 minúty nechajte opekať, pridajte soľ, korenie, kúsok masla, nechajte roztopiť, premiešajte a odstavte.



V druhej panvici nechajte rozohriať olej a mäso na ňom opečte z oboch strán.



Mäso z panvice vyberte, prilejte víno, nechajte vypariť alkohol, zalejte vývarom a šťavou z polovice citrónu, cca 5 minút nechajte odpariť tekutinu a pridajte mäso na prehriatie.



A máte hotovo! Nezabudnite na chutnú a šťavnatú prílohu a môžete hneď podávať.

Ak si želáte dostať na mail informáciu o novom videu alebo príspevku na blog, napíšte mi sem dole do komentára svoju emailovú adresu, rada sa vám vždy ozvem s novým príspevkom.

Toto všetko a ešte viac nájdete na:
Instagrame (blog.foodependence)
google+ 


Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára